svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Kulturudvalget spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, om det vil være i strid med AVMS-direktivet, såfremt kulturbidragsloven generelt undtager bidragspligten for aktører, hvis primære forretningsmodel og omsætning er baseret på gensalg af tv-indhold fra tv-spredningsforetagender ud fra den betragtning, at disse aktører i forvejen bidrager til finansiering af dansk indholdsproduktion gennem abonnements- og rettighedsbetaling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, om det vil være i strid med AVMS-direktivet, såfremt kulturbidragsloven generelt undtager bidragspligten for aktører, hvis primære forretningsmodel og omsætning er baseret på gensalg af tv-indhold fra tv-spredningsforetagender ud fra den betragtning, at disse aktører i forvejen bidrager til finansiering af dansk indholdsproduktion gennem abonnements- og rettighedsbetaling?

Svar fra onsdag den 29. november 2023
Kulturbidraget indføres med hjemmel i AVMS-direktivet artikel 13, hvoraf det følger, at medlemsstater kan pålægge medietjenesteudbydere at bidrage finansielt til fremstilling af europæiske programmer, herunder via direkte investeringer i indhold og bidrag til nationale fonde.

Medietjenesteudbydere defineres i AVMS direktivet artikel 1, stk. 1 d, som den fysiske eller juridiske person, der har det redaktionelle ansvar for valget af audiovisuelt indhold i en audiovisuel medietjeneste, og som bestemmer, hvordan det tilrettelægges.

Denne definition er videreført i lovforslaget.

Omsætning, som on demand-audiovisuelle medietjenester genererer ved at videredistribuere andre on demand-audiovisuelle medietjenester, vil dels være undtaget fra det bidragspligtige omsætningsgrundlag for at undgå, at der svares kulturbidrag to gange for den samme on demand-audiovisuelle tjeneste. Dels fordi videredistributører af on demand-audiovisuelle medietjenester ikke bør betale kulturbidrag for indtjening hidrørende fra tjenester, som de ikke har redaktionelt ansvar for, idet de ikke har udvalgt det audiovisuelle indhold, og derfor ikke er medietjenesteudbydere heraf i AVMS-direktivet og lovforslagets forstand.
0:000:00