svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Kulturudvalget spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, om undtagelsen vedrørende indtægter hidrørende fra lineær programvirksomhed, også omfatter programmer, der er gjort tilgængelige i mere end 7 dage, når indtægterne hidrører fra videredistribution af medietjenester, der udbydes som led i udøvelse af public service-virksomhed

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 5
Kan ministeren bekræfte, at undtagelsen vedrørende indtægter hidrørende fra lineær programvirksomhed, også omfatter programmer, der er gjort tilgængelige i mere end 7 dage, når indtægterne hidrører fra videredistribution af medietjenester, der udbydes som led i udøvelse af public service-virksomhed, jf. § 11 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed m.v., eller i medfør af reguleringen i den EU-medlemsstat, hvor udbyderen af den on demand-audiovisuelle medietjeneste er etableret?

Svar fra onsdag den 29. november 2023
Kulturbidragsloven vil ikke finde anvendelse på medietjenester, der udbydes som led i udøvelse af public servicevirksomhed i medfør af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed m.v., eller i medfør af reguleringen i den EU-medlemsstat, hvor udbyderen af den on demand-audiovisuelle medietjeneste er etableret. Det betyder fx, at DR ikke vil blive omfattet af kulturbidraget. Derimod består TV2 af forskellige tjenester, hvor TV2’s hovedkanal er en public servicekanal, der ikke omfattes, mens TV2 Play ikke er en del af TV2’s public service-forpligtelse. TV2 Play vil derfor blive omfattet af kulturbidraget.

Indtægter fra en såkaldt catch up- eller start forfra-service, hvor man inden for en nærmere afgrænset periode, f.eks. i mere end 7 dage, kan se tidligere udsendte tv-programmer på public service-kanal, vil ikke være bidragspligtig omsætning efter loven.
0:000:00