Helle Bonnesen
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Helle Bonnesen (K) spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, om risikoen for, at investeringer som følge af denne lov kan ende i andre lande

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 7
Vil ministeren anerkende risikoen for, at investeringer som følge af denne lov kan ende i andre lande, f.eks. Sverige da de ikke har en 2% afgift på at drive forretning?

Svar fra onsdag den 29. november 2023
Kulturbidragsloven vil finde anvendelse på medietjenesteudbydere, der er etableret i Danmark eller i en anden EU-medlemsstat, og som udbyder on-demand audiovisuelle medietjenester, der er målrettet publikum i Danmark. Dermed vil det ikke have betydning for pligten til at svare kulturbidrag, om der drives virksomhed fra Danmark eller Sverige, da alle streamingtjenester, der er på det danske marked, med lovforslaget kommer til at bidrage til dansk indhold.

Jeg kan også oplyse om, at en lang række andre EU-lande har indført lignende ordninger.
0:000:00