Helle Bonnesen
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Helle Bonnesen (K) spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, om hvordan det sikres, at virksomheder, der investerer for at nå 5%-målet, også når deres mål.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 9
Hvordan sikres det, at virksomheder, der investerer for at nå 5%-målet, også når deres mål og ikke mødes med en ekstra skat på 3%, fordi de kun når 4,9%?

Svar fra onsdag den 29. november 2023
Medietjenesteudbyder, der investerer under 5 pct. af deres bidragspligtige omsætning i Danmark i nyt dansk indhold, skal, i tillæg til bidraget på 2 pct. betale et årligt bidrag på 3 pct. af deres bidragspligtige omsætning i Danmark.

En medietjenesteudbyder kan imidlertid vælge at fordele investeringerne i nyt dansk indhold over en tre-årig periode som gennemsnit. Det betyder, at medietjenesteudbyderne ikke nødvendigvis vil skulle investere 5 pct. eller mere i et givent år, så længe investeringsniveauet i de to øvrige år i perioden medfører, at udbyderens investeringsniveau i gennemsnit har været på 5 pct. eller højere for hvert af de tre år.
0:000:00