Peter Skaarup
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Peter Skaarup (DD) spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, hvilke fordele der opnås ved indførelsen af en afgift fremfor en investeringsforpligtelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 15
Vil ministeren redegøre for, hvilke fordele der opnås ved indførelsen af en afgift fremfor en investeringsforpligtelse?

Svar fra fredag den 1. december 2023
I Medieaftale 2023-2026:

Samling om frie medier og stærkt dansk indhold af juni 2023 indgået af regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) og Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti fremgår, at forligspartierne er enige om, at produktionen af dansk indhold skal styrkes.

Med lovforslaget foreslås, at der opkræves et kulturbidrag fra de medietjenesteudbydere, der udbyder on demand-audiovisuelle medietjenester (streamingtjenester) rettet mod et dansk publikum, på 2 pct. af deres bidragspligtige omsætning i Danmark hidrørende fra on demand-tjenesterne. Der foreslås endvidere at indføre et bidrag på 3 pct. i tillæg til bidraget på 2 pct., som skal betales af de on demand-streamingtjenester, der investerer under 5 pct. af deres omsætning i Danmark i dansk indhold. On demand streamingtjenester, der investerer 5 pct. eller mere af deres omsætning i Danmark i dansk indhold, skal ikke betale bidraget på 3 pct.

Der indføres således med lovforslaget om kulturbidraget en bidragspligt, som afhænger af tjenestens investeringsniveau, således at de tjenesteudbydere, der investerer i dansk indhold, tilgodeses.
0:000:00