Peter Skaarup
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Peter Skaarup (DD) spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, hvordan streamingtjenester sikres ikke-diskriminerende adgang til de midler, der indsamles gennem kulturbidraget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 17
Vil ministeren oplyse, hvordan streamingtjenester sikres ikke-diskriminerende adgang til de midler, der indsamles gennem kulturbidraget i overensstemmelse med AVMS-direktivet?

Svar fra fredag den 1. december 2023
Det vil være muligt for alle medietjenesteudbydere, der bliver omfattet af den foreslåede pligt til at betale et kulturbidrag, at søge om støtte til produktionen af nyt dansk audiovisuelt indhold under de støtteordninger, der finansieres af provenuet fra kulturbidragsordningen. Det vil være op til den enkelte virksomhed at beslutte, om den vil producere eller investere i indhold, der kan støttes under kulturbidragsordningen, og dermed gøre brug heraf.

Kulturbidragsordningen vurderes på den baggrund at være proportional samt ikke at være diskriminerende, da alle omfattede af bidragspligten har adgang til søge om støtte til produktion af nyt dansk indhold.
0:000:00