Kurser

Medledelse – Når teamet er chef!

Om kurset


LokationAltinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K.

Opstartsdatoer
Efterår 20245. november 2024
Ledige pladser
Forår 202512. maj 2025
Ledige pladser

Medledelse er en ny organisations- og ledelsesform, der bryder med den traditionelle hierarkiske tænkning i organisationer. Det giver medarbejderne og især de arbejdsfællesskaber, de indgår i, langt mere medbestemmelse og det kalder på en justering af ledelsesform. Behovet for at tænke nyt er til stede i mange organisationer, og dette kursus  giver dig den nødvendige viden til at gå i gang med at gentænke måden, du leder og samarbejder på.

Formålet med kurset er at klæde dig på til at forstå de centrale principper bag medledelse og til at kunne komme i gang med at afprøve medledelse som et middel til at løse de udfordringer, jeres organisation står over for. Kurset er for dig, som allerede har fået øje på, at der er behov for at gøre noget nyt, når det drejer sig om den måde, vi styrer og leder organisationer på. Derfor er fokus ikke så meget på ’hvorfor’ men mere på ’hvad’ og ikke mindst ’hvordan’.  

Dit udbytte: 

  • Indsigt i medledelse. Du forstår, hvad medledelse er og hvordan det kan være med til at skabe nye rammer for din ledelse og medarbejderinddragelse.
  • Konkrete eksempler. Du har praksisnære eksempler med hjem til inspiration. Vi arbejder med cases og får besøg af nogen af dem, der har indført medledelse i praksis.
  • Værktøjer. Du kender til kerneprocesserne og har afprøvet nogle af de centrale værktøjer i medledelse, herunder hvordan man leder mere effektive møder og træffer hurtigere og bedre beslutninger, hvor alle bliver hørt.
  • En ny ledelsesstil. Du får indblik i, hvordan ledelse tager sig ud i medledelse. Vi zoomer ind på, hvordan indføring af medledelse også er en udviklingsrejse for dig, uanset om du er leder eller medarbejder.

Det siger andre...

Underviser ekstremt dygtig, vidende og med stor erfaring. Indholdet holder!
Sabrina Bille DeverilOrganisations - og ledelseskonsulent, Kultur og Kommunikation og Mary Elizabeths Hospital

Super indføring i medledelse. Vil gerne have opfølgende masterclass senere
Christina Sølvsteen, Chefsygeplejerske, Rigshospitalet Afdeling for Hjerte- og Lungekirurgi

Det var inspirerende!
Esther RosengreenViceberedskabsinspektør, Beredskab 4K

Kursusleder

Mette AagaardRådgiver, forfatter og bestyrelsesmedlem

Mette Aagaard er medledelses-rådgiver og forfatter til bogen Medledelse. Når teamet er chef. Hun er blandt de første til at afprøve og indarbejde organisationsformen i Danmark og en af de få, som har praksiserfaring med nye mere demokratiske og involverende organisations- og ledelsesmodeller. Hun har arbejdet med ledelses- og organisationsudvikling i over 30 år blandt andet som HR Direktør i Novo Nordisk, R&D og i Bjarke Ingels Group. Fra 2020-2022 stod hun i spidsen for en indsats for at udvikle og indføre medledelse i en mellemstor dansk kommune.

Program

1. ModulHvad er medledelse? 5. november 2024 kl. 09.30 - 16.00

Første kursusdag har til formål at sikre, at vi på et dybere plan forstår, hvad medledelse er og hvilke grundlæggende antagelser, det bygger på. Herunder hvordan medledelse tilbyder alternative perspektiver til dem, der stammer tilbage fra industrisamfundet og som i dag stadig er afgørende for, hvordan vi styrer, leder og udvikler organisationer, opgaver og mennesker.

2. ModulHvordan virker det i praksis? 6. november 2024 kl. 09.30 - 16.00

Anden kursusgang er praksisnær. Her kigger vi på de praktiske implikationer af at indføre medledelse og vi dykker ned i konkrete danske erfaringer med medledelse. Vi får besøg af nogen af dem, der er gået forrest.

3. ModulHvordan arbejder du med det? 7. november 2024 kl. 09.30 - 16.00

På tredje dag er fokus på dig, din organisation og hvordan I kan komme i gang. Vi ser på, hvordan ledelsen må justeres, hvis vi skal undersøtte medledelse, og hvad det konkret vil betyde for dig. Vi skal diskutere dilemmaerne i at komme i gang og vi ser på, hvordan  I kan starte med at indføre medledelse i jeres individuelle kontekst. 

Tilmelding

Pris pr. person.
19.995kr. ekskl. moms
Vi kontakter dig inden for 2-3 hverdage.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024