Live arrangementer

Emma Holten og Nina Smith hos Mandag Morgen

Vær med til Mandag Morgens debat mellem Emma Holten og Nina Smith om værdien af omsorg. 

Om eventet


LokationAltinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

"Kvinder er en underskudsforretning for statskassen," lyder den provokerende pointe i et par artikler i Mandag Morgen.

Underskudsberegningen er afsættet for Emma Holtens omdiskuterede bog ’Underskud’, hvori den feministiske debattør spørger, hvordan det hænger sammen, at Danmarks økonomi vokser, mens trivslen hos borgerne ikke følger med. Økonomisk overskud, men socialt underskud.

Økonomen bag de oprindelige underskudsberegninger, Nina Smith, siger, Emma Holten skyder forbi målet med sin kritik. Men hun hilser debatten velkommen og er selv kritisk overfor Finansministeriets regnemodeller.

Så er de overhovedet så uenige?

Vi bringer de to hovedpersoner i årets store debat sammen for at se, om ikke vi kan rykke debatten i en konstruktiv retning. Debatten vil også få indspark af lektor i økonomi Jeppe Druedal og tidl. direktør i Socialstyrelsen Knud Aarup.

Hvordan værdsætter vi værdien af omsorg, så vi får mere af den? Hvad er værdien af de økonomiske modeller i den forbindelse? Og hvad er rummet for at udvide de herskende økonomiske logikker? 

De oprindelige artikler i Mandag Morgen om Nina Smiths beregninger, der ansporede Emma Holten, kan du læse her:

Debatten er fortrinsvist for Mandag Morgens abonnenter og deres særligt inviterede gæster. Men der er også et antal pladser for et bredere publikum, der fordeles efter først til mølle-princippet. Deltagere, der ikke er abonnenter, vil efter debatten modtage et skriftligt tilbud på et abonnement.

Se med online her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024