Analyse af 
Malte Bruhn

11 partier gør klar til EU-valgkamp: Her er temaerne, slagsmålene og mulighederne

Socialdemokratiet og Venstre har forberedt en valgkamp, hvor tryghed og sikkerhed i en usikker verden bliver det vigtigste spørgsmål. Både røde og blå oppositionspartier har dog en stærk interesse i at gøre midtvejsvalget i juni til et nyt klimavalg.

Partierne er ved at gøre klar til den første valgkamp siden folketingsvalget i 2022 (foto). Næste planlagte valgkamp er kommunalvalget i 2025.
Partierne er ved at gøre klar til den første valgkamp siden folketingsvalget i 2022 (foto). Næste planlagte valgkamp er kommunalvalget i 2025.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Malte Bruhn

Selvom krigen i Ukraine og dens dertilhørende tragedier ikke længere har nyhedens værdi, står det udenfor enhver tvivl, at Ruslands invasion fortsat danner bagtæppe for den scene, hvorpå de vigtigste dramaer i dansk politik udspiller sig.

Netop derfor tyder meget på, at også spørgsmålet om tryghed og sikkerhed i en usikker verden, bliver det mest centrale i den accelererende valgkamp frem mod europarlamentsvalget 9. juni.

I hvert fald har både Socialdemokratiet og Venstre tilrettelagt en valgkamp, hvor den intensiverede geopolitiske situation står helt centralt.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024