Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

UGEPLAN: Man kan godt blive lidt sulten af ugens overblik, der kredser meget om mad. Det er dog meget mere end tomme kalorier, og sidst på ugen er der en stribe grønne forslag til behandling i Folketinget.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) får brug for at holde koncentrationen fredag, når han har hele tre lovforslag til førstebehandling.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) får brug for at holde koncentrationen fredag, når han har hele tre lovforslag til førstebehandling.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Velkommen til en ny uge i det grønne hjørne af det politiske hjørne. Der er en lang række lovforslag i salen.

Nogle af dem kommer vi tilbage til senere i overblikket, men du kan se hele listen i boksen til højre.

Ugen starter stille, så vi hopper direkte til tirsdag, hvor der skal uddeles priser.

Dokumentation

Lovbehandlinger i ugen

Tirsdag

2. behandling af forslag til lov om ændring af landbrugsstøtteloven. (Pant i betalingsrettigheder efter grundbetalingsordningen).

Torsdag

3. behandling af forslag til lov om ændring af landbrugsstøtteloven. (Pant i betalingsrettigheder efter grundbetalingsordningen).

Fredag

1. behandling af forslag til lov om Forsyningstilsynet.

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og lov om afgift af elektricitet. (Styrkelse af rammerne for overvågning af elforsyningssikkerheden og klare regler for sikring af kapacitet, ændringer som følge af forordninger om EU-netregler, flytning af ansvar for måling af elektricitet hos elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet og samkøring af oplysninger om realiserede energibesparelser m.v.).

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi. (Afholdelse af et udbud af pristillæg for elektricitet produceret på solcelleanlæg). 

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fødevarer. (Strafskærpelse, administrative tvangsbøder og virksomhedskarantæne).

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse. (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land).

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Indfasning af kvælstof til akvakulturerhvervet).


0:000:00