Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Energi-, forsynings- og klimaministeren bliver presset til at arbejde for et højere mål for vedvarende energi i EU, mens andre diskuterer mikrobielle ingredienser eller siger tak for indsatsen til Christian Ege i Det Økologiske Råd. Se ugens begivenheder her. 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal torsdag i samråd for at fortælle om regeringens ambitioner for vedvarende energi i EU. 
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal torsdag i samråd for at fortælle om regeringens ambitioner for vedvarende energi i EU. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Hvilken rolle skal GMO spille i fremtidens bæredygtige landbrug, og hvor langt er regeringen villig til at gå med vedvarende energi i EU?

Det er et par af de spørgsmål, der vil blive diskuteret i ugens løb, når interessenter, politikere og andre tørner sammen til debat.

Mandag
Ugen starter ud med en konference, der vil diskutere konsekvenserne af de ændrede nedbørsforhold for vandløbenes vandføringsevne, men også pesticidafgiftens betydning for økonomi og konkurrenceevne.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er inviteret til at snakke om rammebetingelser i landbruget og tiltroen til fremtiden. Derudover skal folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) og Erling Bonnesen (V) diskutere en ny pesticidhandlingsplan.

Dokumentation

Lovbehandling i folketingssalen torsdag

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fødevarer. (Strafskærpelse, administrative tvangsbøder og virksomhedskarantæne). (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse. (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land). (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Indfasning af kvælstof til akvakulturerhvervet). (Af miljø- og fødevareministeren)

1. behandling af forslag til lov om projektering og anlæg af et vildsvinehegn langs den dansk-tyske landegrænse. (Af miljø- og fødevareministeren)

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om hold af dyr, lov om fødevarer og lov om foderstoffer (Strafskærpelse som led i indsatsen mod afrikansk svinepest). (Af miljø- og fødevareministeren)

1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Grønt Danmarkskort og kommunernes mulighed for at udpege Natura 2000-områder. (Af Trine Torp (SF), Maria Reumert Gjerding (EL), Christian Poll (ALT) og Ida Auken (RV))


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00