Regeringen afviser Sverige: Nej til naturbeskyttelse i Kattegat

KONFLIKT: Den danske regering modarbejder Sveriges ønsker om at naturbeskytte havområder i Kattegat. Vi forsvarer danske fiskeri-interesser, mener fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), mens grønne ngo’er anklager hende for at slække på miljøhensyn.

Fredag mødes embedsmænd fra Danmark og Sverige for at diskutere et svensk forslag om at regulere fiskeriet i Nordsøen. Den danske holdning er klar: Svenskerne går for vidt.
Fredag mødes embedsmænd fra Danmark og Sverige for at diskutere et svensk forslag om at regulere fiskeriet i Nordsøen. Den danske holdning er klar: Svenskerne går for vidt.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Regeringen taler med to tunger. Den vil gerne virke grøn, men vil ikke genere fiskerne det mindste. Det hænger ikke sammen. 

Øjvind Vilsholm, miljøordfører, Enhedslisten

Uenigheder om fire havområder i Kattegat har sat gang i en dansk-svensk konflikt.

På den ene side står den danske regering og fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), der siger nej til et svensk ønske om at begrænse fiskeriet kraftigt i områderne.

På den anden side står de svenske myndigheder og en række af nordens store grønne ngo'er. De mener, at områderne - Stora Middelgrund, Röde Bank, Morups bank, Lilla Middelgrund og Fladen - har mere end godt af et fiskeriforbud. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00