Ny debat om pesticidrester i frugt og grønt

NYHED: Det Økologiske Råd beskylder Fødevarestyrelsen for at teste for pesticidrester de helt forkerte steder.
Hvis mængden af pesticidrester i grøntsagerne skal ned, skal Fødevarestyrelsen ændre sin metode til udtagning af prøver, mener Det Økologiske Råd.
Hvis mængden af pesticidrester i grøntsagerne skal ned, skal Fødevarestyrelsen ændre sin metode til udtagning af prøver, mener Det Økologiske Råd.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det er nødvendigt at ændre praksis. Ellers mister de danske grøntsager deres konkurrencefordel i forhold til udenlandske grøntsager.

Hans Nielsen
Medarbejder i Det Økologiske Råd

Der er igen røre om mængden af pesticidrester i de frugter og grøntsager, danskerne indtager.

Foreningen Det Økologiske Råd beskylder således nu i et brev til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) Fødevarestyrelsen for ikke at følge de retningslinjer, der er givet for prøveudtagning, og frygter, at det på længere sigt kan gøre det vanskeligt at få bragt mængden af pesticidrester ned.

Ifølge reglerne skal kontrollørerne nemlig først og fremmest undersøge de produkter, hvor man erfaringsmæssigt ved, der er størst risiko for fund af pesticidrester - men det har styrelsen slet ikke gjort, mener Hans Nielsen, der er rådets medarbejder for landbrugsområdet:

0:000:00