Venstrefløjen forlanger handling mod pesticider

GIFTRESTER: S, SF og Enhedslisten vil have pesticidresterne i dansk frugt væk. Økologi er en del af løsningen, mener de.
Venstrefløjen mener ikke, fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tager de stigende mængder af pesticidrester i dansk frugt alvorligt.
Venstrefløjen mener ikke, fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tager de stigende mængder af pesticidrester i dansk frugt alvorligt.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det er ikke første gang, en minister fra Fogh-regeringen bortforklarer stigende pesticidforbrug med, at regeringen har en plan, som nok skal vise sig at virke til næste år.

Per Clausen
Fødevareordfører (EL)

Partierne til venstre for midten i Folketinget er oprørte over de nye tal, der viser en stigning i mængden af pesticidrester i dansk frugt.

Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten forlanger et øjeblikkeligt indgreb mod pesticidforbruget hos gartnerierne, og de tre partier ønsker på længere sigt større dele af dansk frugtproduktion omlagt til økologi.

"Udviklingen undergraver et af de mest effektive argumenter for at købe dansk frugt og grønt og afslører, at kun en omstilling af den danske frugtproduktion til økologi kan sikre, at dansk frugt kan opretholde sin status som pesticidfri," siger Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen.

0:000:00