Derfor smider Fogh den grønne trumf

ANALYSE: Statsministeren har gode chancer for at gøre miljø- og klimapolitikken til en borgerlig vindersag.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har fået en grøn vision. Det er dog ikke kun for miljøets og klimaets skyld. Han og regeringen kan få helt konkrete fordele ud af satsningen.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har fået en grøn vision. Det er dog ikke kun for miljøets og klimaets skyld. Han og regeringen kan få helt konkrete fordele ud af satsningen.Foto: Hasse Ferrold
Niels Th. Dahl

Jeg var dybt, dybt taknemmelig for, at vi i Danmark har ført en energipolitik, som betød, at vi ikke skulle ud og købe olie i Mellemøsten på lige præcis det tidspunkt. Det er det, det her handler om.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister (V)

Man siger, at der er større glæde i Himlen over én synder, der omvender sig, end over 99 retfærdige, der ikke behøver omvendelse.

Måske var det lige præcis dét citat, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) havde i baghovedet, da han holdt sin store tale om klima og miljø på Venstres landsmøde i sidste weekend.

I hvert fald gjorde statsministeren, hvad han kunne, for at gøre bod for sin og Venstres tidligere lidt lunkne holdning til kampen for et grønnere miljø og imod global opvarmning.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00