Randers Kommune afviser fejl i miljøsag

NYHED: Randers Kommune mener, at Overgaard Gods, som har ventet 6 år på en miljøgodkendelse, selv bærer en del af skylden for ventetiden.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I bagklogskabens lys, skulle vi måske have sendt et brev og sagt, at de skulle sende en ny ansøgning om en miljøgodkendelse. Men omvendt så kan man også sige, at Overgaard Gods er så professionelt drevet og med dygtige rådgivere, at man måske også bør forvente, at de holder sig lidt mere opdateret med status på en så stor miljøsag.

Anni Nielsen
Randers Kommune

Hos Randers Kommunes miljøforvaltning mener man ikke, at kommunen har begået fejl i sagen om Overgaard Gods' seks års venten på en miljøgodkendelse til en kæmpe udvidelse af svineproduktionen. En sag som ombudsmanden nu undersøger på grund af den lange ventetid. (Se link boks).

Sagsbehandler, Anni Nielsen, der tager sig af landbrugssager i Randers Kommune troede indtil for få måneder siden, at Overgaard Gods havde droppet udvidelsesplanerne. 

"Amtet lukkede sagen, da det det med strukturreformen blev lukket ned i 2006. Inden da havde amtet dog bedt om nogle nye beregninger fra Overgaard Gods. Da vi som den nye myndighed i 2007 ikke modtog nye beregninger eller fik en ny ansøgning, så antog vi, at de havde opgivet projektet," siger Anni Nielsen.

Vidste ikke de ventede
Ifølge Anni Nielsen var man i miljøafdelingen derfor overrasket, da de 22. april i år i Dagbladet Børsen læste, at Overgaard Gods ventede på en miljøgodkendelse.

Her var opfattelsen, at de havde skrinlagt planerne om at udvide svineproduktionen.

Men Miljø- og teknikdirektør Pernille Blach Hansen ringede jo i februar samme år til Overgaard Gods og siger, at der skal holdes et møde om sagen. Det tyder da på, at I var opmærksomme på, at de stadig ønskede en miljøgodkendelse.

"Overgaard Gods har tidligere holdt møder med borgmesteren og de kommunale chefer fra Miljø og Teknik forvaltningen. Her deltog jeg ikke. Her kan Overgaard Gods have nævnt, at de fortsat gerne vil have en miljøgodkendelse. Men resultatet af mødet har ikke betydet, at jeg som sagsbehandler har fået til opgave at gå i gang med at behandle deres projekter, " siger Anni Nielsen.

Gods burde selv have været på dupperne
Hun formoder, at en eventuel misforståelse kan være sket, fordi Overgaard Gods samtidig havde en række andre ansøgninger liggende omkring byggetilladelser og deres bio-gas og komposteringsanlæg.

"Der kan man jo have talt forbi hinanden," siger Anni Nielsen.

Om hele sagen siger hun.

"I bagklogskabens lys, skulle vi måske have sendt et brev og sagt, at de skulle sende en ny ansøgning om en miljøgodkendelse. Men omvendt så kan man også sige, at Overgaard Gods er så professionelt drevet og med dygtige rådgivere, at man måske også bør forvente, at de holder sig lidt mere opdateret med status på en så stor miljøsag," siger Anni Nielsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00