Kommuner presser på for kystbyggerier

PLANLOVEN: En række kommuner presser på for at få bedre muligheder for at bygge på stranden og i kystzonen tre kilometer ind i landet. Selv Socialdemokraterne løsner nu op og siger, at reglerne bliver fortolket lidt for firkantet.
En række kommuner presser på for, at miljøministeren følger op på løftet om bedre muligheder for at bygge i kystzonen. S og K mener, at det kan gøres uden at ændre på lovgivningen.
En række kommuner presser på for, at miljøministeren følger op på løftet om bedre muligheder for at bygge i kystzonen. S og K mener, at det kan gøres uden at ændre på lovgivningen. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Vi hører fra kommunerne, at de har en del konfrontationer med myndighederne. Nogle steder er der nok en lidt for firkantet fortolkning af reglerne.

Mette Gjerskov
Miljøordfører (S)
En række kommuner har grebet bolden og fulgt op på Venstres to måneder gamle udmelding om, at kommuner i udkantsområder skal have bedre mulighed for at bygge ved kysten.

Flere ø-kommuner oplever, at deres udviklingsmuligheder bliver stærkt begrænsede af myndighedernes strikse fortolkning af de nuværende regler. Det skader mulighederne for at skabe liv og mindske affolkningen af udkantsområderne.

Det gælder eksempelvis Bornholm, Mors og ikke mindst Langeland, hvor næsten hele øens areal ligger inden for planlovens kystzone, som strækker sig fra stranden og tre kilometer ind i landet.

Minister afventer undersøgelse
Flere konservative byrødder fra Bornholm holdte i sidste uge et møde med partiets politiske ordfører Henriette Kjær, hvor de forsøgte at skubbe på for, at der bliver sat handling bag miljøminister Troels Lund Poulsens (V) ord.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00