Familie-betalt buste af Svend Auken opstillet i Folketinget

BUSTE: Familien Auken måtte selv til lommerne for at sikre et varigt minde i folketingsbygningen for Svend Auken, der døde tidligere på året.
Folketingets formand ved afsløringen af Svend Aukens buste: "Han kan nu igen holde et vågent øje med os alle - og ikke mindst sit gamle højtelskede parti."
Folketingets formand ved afsløringen af Svend Aukens buste: "Han kan nu igen holde et vågent øje med os alle - og ikke mindst sit gamle højtelskede parti."Foto: Folketinget
Rasmus Nielsen

I går blev en buste af den afdøde socialdemokratiske politiker Svend Auken opstillet i Folketinget.

Ved præsentationen sagde Folketingets formand Thor Pedersen (V):

"Svends buste har nu fået sin rette plads, og vi kan alle glæde os over at tænke på, hvor tilfreds Svend ville have været med at vide, at han nu igen kan holde et vågent øje med os alle - og ikke mindst sit gamle højtelskede parti."

Busten er placeret i stueetagen under portrættet af den tidligere socialdemokratiske minister Frederik Borgbjerg og dermed tæt på Socialdemokraternes gruppeværelse.

Den er udført af skulptør Tina Maria Nielsen og blev doneret af Auken-familien til Folketinget i 2005 til brug for den dag, Svend Auken ikke længere var medlem af Folketinget.

Svend Auken nåede at blive næstformand i Folketinget og fagminister i flere S-ledede regeringer, men altså ikke formand eller statsminister, der sikrer et folketingsbetalt maleriportræt ophængt på Christiansborg.

I begivenheden deltog den tidligere S-formand og S-ministers enke og den nærmeste familie, S-formand Helle Thorning-Schmidt og andre repræsentanter for Socialdemokratiet samt Folketingets Præsidium.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Svend Auken

MF (S), fhv. miljøminister, Folketingets 1. næstformand, Formand for Europaudvalget
Cand.scient.pol.

0:000:00