DF: Grøn Vækst er lig med grøn afvikling

GRØN VÆKST: Hvis kravene til landbruget strammes, vil væksten blive mindre. Regeringen lægger op til at afvikle landbruget, mener DF.
Jørn Dohrmann (DF) kalder regeringens udspil til Grøn Vækst for grøn afvikling.
Jørn Dohrmann (DF) kalder regeringens udspil til Grøn Vækst for grøn afvikling.
Marie Dissing Sandahl

Naturen skal have det godt, men vi skal også være klar over, at når vi kommer med nye afgifter og krav, så kommer der for eksempel også færre slagtesvin i Danmark - og dermed færre arbejdspladser i underindustrien. Det betyder, at det er en afvikling. Derfor kalder jeg det afvikling frem for vækst.

Jørn Dohrmann (DF)
Formand for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Jørn Dohrmann (DF) er spændt på indholdet i regeringens længe ventede udspil for Grøn Vækst. Men han advarer mod at stramme reglerne for landbruget for meget, da der ikke vil være plads til vækst i sektoren, hvis der kommer for mange grønne områder og vådområder.

"Naturen skal have det godt, men vi skal også være klar over, at når vi kommer med nye afgifter og krav, så kommer der for eksempel også færre slagtesvin i Danmark - og dermed færre arbejdspladser i underindustrien. Det betyder, at det er en afvikling. Derfor kalder jeg det afvikling frem for vækst," siger Jørn Dohrmann og fortsætter:

"Og regeringen lægger op til afvikling, tror jeg."


Ministrene uenige
Men tilliden til regeringens udspil om Grøn Vækst er også mindsket, fordi der er kommet modsatrettede udmeldinger fra fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

0:000:00