K: Miljøvismænd er politiske

GRØN VÆKST: Den konservative miljøordfører anklager de miljøøkonomiske vismænd for at være politiske. Det sker, efter vismændene har skrevet en Grøn Vækst-kritisk kronik. Vismændene afviser anklagen.
De miljøøkonomiske vismænd politiserer, når de påpeger, at den nye natur i Grøn Vækst er genbrug, mener Konservative.
De miljøøkonomiske vismænd politiserer, når de påpeger, at den nye natur i Grøn Vækst er genbrug, mener Konservative.
Anders Jerking

Vi er ikke politiske på nogen måde. Vi konstaterer, at der er en del af de tiltag, som man foreslår i Grøn Vækst, som man allerede har forpligtet sig til. Det påpeger vi, og det er der ikke noget politisk i.

Eirik Schrøder Amundsen
Miljøøkonomisk vismand

De miljøøkonomiske vismænd er politiske, og det gør det svært at tage dem alvorligt. Sådan lyder anklagen fra den konservative miljøordfører, Per Ørum Jørgensen.

SF derimod vil have Miljøudvalget til at indkalde vismændene til et uddybende møde, inden Grøn Vækst-aftalen lukkes.

Meldingerne er en reaktion på en kronik, som formandskabet for Det Miljøøkonomiske Råd i sidste uge skrev om Grøn Vækst. Her kalder vismændene Grøn Vækst for uambitiøs og mindre ambitiøs end Dansk Landbrugs udspil. Vismændene stiller spørgsmålstegn ved, om initiativerne er vidtrækkende nok til at opfylde Vandrammedirektivet, ligesom vismændene afviser, at Grøn Vækst skaber 75.000 hektar ny natur. De påpeger, at arealerne til vådområder, ådale og randzoner er en konsekvens af Vandrammedirektivet, mens Natura 2000-områderne er en konsekvens af Habitatdirektivet. Der er derfor tale om "betydelig genbrug af arealer," konstaterer vismændene.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00