Stenkast i Kattegat udløser samråd

AKTION: Greenpeace aktionerede mandag og tirsdag i Kattegat for at gøre opmærksom på manglende naturbeskyttelse. SF har kaldt Eva Kjer Hansen i samråd.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tager mere hensyn til fiskeriindustrien end miljøet i Natura-2000-områderne, lyder kritikken fra Greenpeace og oppositionen.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tager mere hensyn til fiskeriindustrien end miljøet i Natura-2000-områderne, lyder kritikken fra Greenpeace og oppositionen.
Marie Dissing Sandahl

Jeg ser det som ren nødværge, at Greenpeace dumper sten i havet for at beskytte naturen og havmiljøet. Greenpeace har juraen på sin side, og fødevareministeren burde bruge kræfterne på at leve op til EU's regler frem for at true med mafialignende metoder.

Ida Auken (SF)
Miljøordfører
Mandag formiddag begyndte Greenpeace at dumpe 180 store granitsten i den svenske del af Kattegat mellem Læsø og Anholt. Aktionen blev gennemført for at forhindre, at der stadig kan trawles med bundgarn på Natura-2000-områder.

Natura-2000-områderne er områder med særligt værdifuld natur og er udpegede af EU. Danmark har forpligtet sig til hvert sjette år at indberette til EU-Kommisionen, hvordan beskyttelsen sker. Og beskyttelse er der ikke meget af, mener Greenpeace.

Ministeren i samråd
Kritikken bakkes op fra flere kanter. De Radikales miljøordfører, Johs. Poulsen, mener, at fødevareministeren svigter naturen endnu en gang.

"Det er beskæmmende, at Eva Kjer Hansen (V) gang på gang er mere optaget af industrifiskeriets muligheder i stedet for at kæmpe for at beskytte de naturskatte, vi har i Danmark. Eva Kjer Hansen svigter vores fælles naturressourcer til fordel for fiskeriets kortsigtede økonomiske interesser. Det er ikke en minister værdigt," siger han i en pressemeddelelse.

0:000:00