Eksperter delte om CCS' fremtidsudsigter

CO2: Første slag om CCS er ovre, og der kom ikke CO2 i den jyske undergrund. Alligevel mener DTU-professor og Dansk Energi, at der omkring 2020 vil findes CCS-anlæg på dansk grund. Netop derfor er CCS ingen kortsigtet løsning, påpeger ekspert.
Foto: Dong Energy
Marie Dissing Sandahl

Hvis politikerne kommer med en troværdig udmelding, så kan der være demonstrationsanlæg i Danmark før 2020 – og herefter kan teknologien hurtigt gøres stadig billigere og mere effektiv.

Kim Dam-Johansen
Professor ved DTU

CCS-diskussionen bølger stadig i Danmark, selvom Vattenfall har udskudt sit projekt ved Nordjyllandsværket med to år. Altinget.dk har taget pulsen på CCS og bedt eksperter og Dansk Energi vurdere, om CCS kommer til at have gang på dansk jord - og hvornår.

"Debatten er stilnet af i Danmark, efter at Vattenfall udskød sit projekt. Men det er en vigtig diskussion, og vi vil gerne være med til at tage den op igen. Det er forkert at slå bak, når det drejer sig om en vigtig teknologi, som kan være medvirkende til, at vi når vores CO2-mål på kort sigt," siger afdelingschef i Dansk Energi Lars Hansen.

Efter at Vattenfall koncentrerede sig om deres demonstrationsanlæg i Tyskland, så kommer der ikke til at være CCS i Danmark foreløbig, vurderer han.

0:000:00