Testcenter kræver nedrivning af huse

TESTCENTER: Beboere mener, Troels Lund løber fra sit ansvar, når han vil overholde støj- og afstandsgrænser til vindmøller. Det sker nemlig ved ekspropriation.
Beboere ved Østerild Plantage er fortørnet over, at ejendomme skal rives ned for holde støjkrav. De mener ikke, det lå i ministerens  tidligere svar til Per Clausen (EL).
Beboere ved Østerild Plantage er fortørnet over, at ejendomme skal rives ned for holde støjkrav. De mener ikke, det lå i ministerens tidligere svar til Per Clausen (EL).
Kristian Aaskov Nielsen
Flere ejendomme i Østerild Klitplantage skal rives ned, for at et nyt vindmølletestcenter kan leve op til støj- og afstandsregler. Og det kommer bag på
Dokumentation
(VVM-redegørelsen side 162)

Nærmeste naboer og afstande
Vindmøllecirkulæret fastlægger, at afstanden mellem vindmøller og nærmeste nabobeboelse skal være minimum fire gange totalhøjden for vindmøllerne. For en vindmølle på op til 250 meter totalhøjde svarer det til 1000 meter.

Der er i undersøgelser og vurderinger medtaget naboejendomme med beboelse på afstande op til 1800-1900 meter. Hertil kommer en række repræsentative naboejendomme på lidt længere afstand mod syd, hvor der ligger flest ejendomme - langs Hovedvej 11 og i kanten af Østerild.

På kort side 163 er markeret et af­standskrav på 1000 meter i forhold til den nordsyd-gående opstillingslinie, som forsøgsmøllerne opstilles langs.

En række ejendomme ligger indenfor afstandskravet, og projektforslaget forudsætter derfor, at boligen på disse ejendomme nedlægges. Hertil kommer lovgivningsmæssige krav til støj, som ikke kan overholdes for alle ejendomme. Forholdene vil håndteres i forbindelse med anlægsloven.

0:000:00