Utålmodige borgmestre venter på nationalpark

NATIONALPARK: Forhandlingerne om Nationalpark Kongernes Nordsjælland er gået i stå. Nu er de lokale borgmestre ved at miste tålmodigheden.
Foto: colourbox
Arbejdet med Nationalpark Kongernes Nordsjælland er frosset fast, og borgmestrene er utålmodige. Også i forligspartierne er man uforstående over for den langsommelige process.

"Jeg er utilfreds med forløbet vedrørende nationalparken, det er gået alt for langsomt. Man har simpelthen været for sløve i Folketinget til at træffe nogle politiske beslutninger," siger Jan Ferdinandsen (K), borgmester i Gribskov Kommune.

I januar 2008 blev Kongernes Nordsjælland udpeget som kommende nationalpark. Nationalparkens areal vil komme til at dække områder i 5 kommuner: Helsingør, Fredensborg, Hillerød, Halsnæs og Gribskov.

Kommunernes første forslag til afgrænsning af nationalparken blev ikke godtaget på Christiansborg. Der var skåret 6.000 ha fra det oprindelige udkast, og det var ikke et ambitiøst nok, lød kritikken fra forligspartierne. Derfor indsendte kommunerne i maj 2009 et nyt forslag. Her var de fem kommuner blevet enige om en afgrænsning, der gav 1.270 ha mere end forrige forslag. Siden har sagen ligget hos forligspartierne, der skal få parkens geografiske afgrænsning på plads.

0:000:00