Fem millioner kr. til kamp mod hormonforstyrrende stoffer

KORT NYT: Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at afsætte fem millioner kr. på finansloven til en styrket indsats mod hormonforstyrrende stoffer.
Der skal mere viden til på området for hormonforstyrrende stoffer. Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti netop afsat fem millioner kr. på finansloven til en styrket kamp mod kemiske kombinationseffekter og stoffer som bisphenol A, pthalater og bromerede flammehæmmere.

"Vi har behov for mere viden om, hvordan hormonforstyrrende stoffer påvirker os i dagligdagen, så vi kan sætte ind med målrettet beskyttelse. Det nytter eksempelvis ikke kun at regulere babylegetøj, hvis der allerede i fosterstadiet sker skader, der viser sig som øget følsomhed eller sygdomsudvikling senere i livet. Derfor skal vi nu som noget nyt have dette undersøgt nærmere," siger miljøminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse.

Der bliver afsat en million kr. til undersøgelser af sundhedseffekter senere i livet ved udsættelse for kombinationer af hormonforstyrrende stoffer i fosterstadiet. Derudover afsættes fire millioner kr. til at få belyst danskernes belastning med hormonforstyrrende stoffer.

Udover de fem millioner kr. der er afsat årligt i Kemikaliehandlingsplanen 2010-2013, er der afsat otte millioner kr. til en særlig indsats i 2010 og 2011 til kombinationseffekter og hormonforstyrrende stoffer.

0:000:00