Her er opgaverne, Ellemann

ROKADE: Den nye miljøminister får nok at se til, mener aktørerne på miljøområdet. De er dog langtfra enige om, hvilke opgaver der skal prioriteres.
Anders Jerking
Hvilke opgaver skal den nye miljøminister, Karen Ellemann (V), kaste sig over? En række aktører på miljøområdet giver her deres bud.

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening:
"Der er rigtig mange opgaver. Troels Lund Poulsen efterlader en natur i krise. Det gælder både den internationalt beskyttede natur, §3-naturen og biodiversiteten, hvor tilbagegangen skal standses. Der er jo ingen plan for at standse tilbagegangen i biologisk mangfoldighed.

Der ud over er der en stor udfordring med vindmølletestcenteret i Thy. Her kunne hun begynde med at omgøre placeringen og lave en ny vurdering af, hvor det testcenter skal være."

Michael Brockenhuus-Schack, formand, Landbrug & Fødevarer:
"På miljøområdet er der aktuelt sat to projekter i søen, som vil få afgørende betydning for fremtidens landbrug i Danmark: implementeringen af Grøn Vækst og vand- og naturplanerne. Her ser vi frem til et godt samarbejde med Karen Ellemann om at implementere planerne.

Det er helt afgørende, at den nye miljøminister sørger for, at vi får størst mulig effekt ved at bruge målrettede tiltag i eksempelvis vand- og naturplanerne. Målrettede tiltag er det der skal til, når vi både skal løfte de ambitiøse miljømål og sørge for, at vi har en rentabel landbrugs- og fødevareproduktion i Danmark."

Bjarne Palstrøm, miljøchef, DI:
"Vi skal have færdiggjort anden fase i moderniseringen af affalds-sektoren, hvor vi skal se på, hvordan vi i affaldssektoren får skabt vækst og eksport-arbejdspladser.

Et andet vigtigt område er miljøteknologien, hvor der er afsat midler, men opgaven er ikke løst. Der er brug for en yderligere indsats især omkring vand, luft og affald. Vi er ikke så langt fremme, som vi tror, og skal vi sikre os et forspring, så skal der ske noget.

For det tredje håber jeg, at miljøministeren fortsætter det samarbejde, vi har haft om regelforenkling og lettelse af de administrative byrder."

0:000:00