Troels Lund afviser biogasproblemer

BIOGAS: Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) mener, den nye afgift på uforbrændt metan vil være til fordel for biogasanlæggene.
Niels Th. Dahl

Da biogassen normalt konkurrerer med naturgassen i stationære stempelmotorer, og afgiften på naturgas stiger mere end for biogas, virker forslaget fremmende for anvendelse af biogas.

Troels Lund Poulsen (V)
Skatteminister

Biogasbranchen skal slet ikke være ked af den nye afgift på uforbrændt metan - men derimod glade for den. Den stiller nemlig biogasanlæggene bedre end konkurrenterne på naturgasanlæggene.

Det mener i hvert fald skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der i et svar til Folketingets skatteudvalg nu blankt afviser branchens bekymringer om den nye afgift, som regeringen har fremsat forslag om. Afgiften vil nemlig kun blive på 1,1 kr. pr. GJ fra biogassen, men på 1,5 kr. pr. GJ fra naturgassen, og dermed får biogassen en fordel, skriver ministeren:

"Da biogassen normalt konkurrerer med naturgassen i stationære stempelmotorer, og afgiften på naturgas stiger mere end for biogas, virker forslaget fremmende for anvendelse af biogas."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00