Spinkelt flertal for sammenlægning af klagenævn

NÆVN: Folketinget vedtog tirsdag at sammenlægge Natur- og Miljøklagenævnet. Oppositionspartierne stemte nej, fordi der fremover skal betales gebyrer for at klage.

Anders Jerking

Natur- og Miljøklagenævnet lægges sammen til ét nævn. Det besluttede Folketinget tirsdag. Forslaget blev besluttet med stemmer fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Oppositionspartierne støttede egentlig en sammenlægning af nævnene, men stemte alligevel nej til forslaget. De er blandt andet utilfredse med, at der fremover skal betales et gebyr for at indbringe en klage til nævnet. Det skal nedbringe antallet af grundløse klager.

"Det er en forringelse af borgernes muligheder for at få indflydelse på de afgørelser, der bliver truffet. Det er rigtig ærgerligt. Jeg frygter, at de grønne organisationer, som har en berettiget grund til at klage, vil afholde sig fra at klage, fordi de skal betale et gebyr," siger Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov.

Et opgørelse viser, at et gebyr ville have kostet Det Økologiske Råd 230.000 kroner over en treårig periode. Pengene returneres, hvis klageren får medhold.
"Det Økologiske Råd vil få de fleste af pengene tilbage, men fordi sagsbehandlingstiden er så lang, er det mange penge at have ude at svæve i lang tid," siger Mette Gjerskov.

0:000:00