Enhedslisten frygter motortrafikvej i nationalpark

VEJANLÆG: Der er afsat 2 millioner kroner til en undersøgelse af en motortrafikvej gennem den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland. Trafik- og miljøordfører Per Clausen (EL) mener, at det er et absurd projekt.

Jeg frygter, at man konstruerer en løsning, som man hævder ikke skader naturen, og så får man en motortrafikvej på den måde.

Per Clausen
Trafik- og Miljøordfører, EL

Der er afsat 2 millioner til at undersøge mulighederne for at anlægge en motortrafikvej fra Helsinge Øst til Gilleleje. Men i samme område er der et beskyttet Natura 2000-område og planer om at lave nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Enhedslisten tvivler
Per Clausen mener, at det er et underligt projekt at sætte i værk. Han kan ikke se hvordan, det skulle kunne lykkes at gennemføre den type af vej, uden at det får negative konsekvenser for naturen.

"Man skal enten bevare naturens standard eller forbedre den i disse Natura 2000-områder. Og det stiller jeg mig stærkt tvivlende over for, om det kan lade sig gøre her," siger Per Clausen, der har stillet spørgsmål til transportminister Hans Christian Schmidt (V).

0:000:00