Miljøminister skærper kontrol med olieplatforme

KONTROL: Miljøminister Karen Ellemann (V) vil øge tilsynet med Mærsk Olie og Gas i Nordsøen. Derfor vil der nu blive indført uvarslede tilsyn på platformene.

Uanset om det er Mærsk eller en anden operatør, så skal alle overholde loven.

Karen Ellemann
Miljøminister (V)
Miljøminister Karen Ellemann besluttede torsdag at indføre uanmeldte tilsyn på olieplatformene i Nordsøen for at øge kontrollen. Hun har desuden bedt Miljøstyrelsen om, at der stilles nye og skærpede krav i Mærsks kommende udledningstilladelse, der forventes færdig sidst i januar.

"Vi skal være sikre på, at de tal, vi får fra Mærsk, er korrekte, og derfor skal vi også have uanmeldte tilsyn på platformene. Indtil nu har Miljøstyrelsen haft fokus på tilsyn med laboratorieprocedurerne generelt. Men denne her sag siger mig, at det er nødvendigt med uanmeldte tilsyn, hvor vi får et billede af, hvordan der ser ud her og nu på platformene," siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Stramningerne og den øgede kontrol sker på baggrund af en række kritiske artikler om olieudledninger fra Mærsks olieboreplatforme i Nordsøen. De uvarslede tilsyn og skærpede krav i udledningstilladelserne gælder for alle operatører.

"Uanset om det er Mærsk eller en anden operatør, så skal alle overholde loven. Jeg ved, at Miljøstyrelsen har været i dialog med Mærsk om denne sag og holdt flere møder med dem på baggrund af anklagerne i pressen. Jeg kan forstå på Miljøstyrelsen, at alle parter er interesserede i at få den her sag løst," siger Karen Ellemann.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00