Om  
Anne Honoré Østergaard
Hans Andersen

Her er Venstres nye arbejdsmiljøordfører

Anne Honoré Østergaard er Venstres nye arbejdsmiljøordfører. Hun overtager ordførerskabet efter Hans Andersen.

Sofie Hvemon

38-årige Anne Honoré Østergaard er udnævnt som Venstres nye arbejdsmiljøordfører. Det oplyser Ugebrevet A4.

Anne Honoré Østergaard blev for første gang valgt ind i Folketinget til sommerens folketingsvalg. Hun har siden Venstres konstituering været ordfører for afbureaukratisering. Hun mener netop, at rigide regler og bureaukratisering er en væsentlig grund til manglende arbejdsglæde:

”Der kan være mange grunde til manglende arbejdsglæde. Eksempelvis dårlig ledelse. Bureaukrati og mange regler i den offentlige sektor er også med til at dræne ansatte for energi og arbejdsglæde. Det kan vi gøre noget ved fra Christiansborg,” siger hun til Ugebrevet A4.

Anne Honoré Østergaard overtager området fra Hans Andersen, der fortsætter som Venstres beskæftigelsesordfører. Hun fortæller, at Hans Andersen har været en god støtte i hendes første tid som arbejdsmiljøordfører.

Venstrekvinden vil som arbejdsmiljøordfører særligt stille skarpt på det psykiske arbejdsmiljø og udtaler i den forbindelse:

”Jeg kan godt lide, at man lægger vægt på den psykiske del i arbejdsmiljøaftalen. Det er et komplekst område, men derfor er det også pokkers vigtigt, at der kommer fokus på det.”

Udover at sidde i Folketinget, er Anne Honoré Østergaard også byrådsmedlem i Aalborg. I sin første tid som arbejdsmiljøordfører har Anne Honoré Østergaard arbejdet med forhandlinger i Beskæftigelsesministeriet:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Honoré Østergaard

Rådsmedlem (V), Region Nordjylland, fhv. MF
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 2007)

Hans Andersen

MF (V), byrådsmedlem (V), Frederikssund Kommune, kommitteret for Hjemmeværnet
cand.merc.aud. (Handelshøjskolen i København 2000)

0:000:00