Om  
Nicolai Wammen
Dan Jørgensen

Nicolai Wammen skal stå i spidsen for ny klimataskforce

Det bliver ikke klimaminister Dan Jørgensen (S), der skal stå i spidsen for regeringens nye klimataskforce, men derimod finansminister Nicolai Wammen (S). Flere grønne organisationer er kritiske over for beslutningen.

Sofie Hvemon

Regeringen har valgt at nedsætte en ny klimataskforce og lade finansminister Nicolai Wammen stå i spidsen for arbejdet.

Det fremgår af et internt regeringsnotat, som Information er i besiddelse af.

Ifølge avisen skal taskforcen koordinere regeringens udspil til den kommende klimahandlingsplan og mødes på ministerniveau hver eller hver anden uge frem til maj.

Dan Jørgensen ønsker ikke at kommentere på interne dokumenter, men understreger over for Information, at det grønne udvalg ikke ændrer status eller indflydelse:

"Det grønne udvalg arbejder på fuldt drøn, men det grønne udvalg er jo ikke altid nok. Jeg kan godt bekræfte, at Finansministeriet kommer til at spille en vigtig rolle i forhold til alle spor i forhandlingerne, fordi der er et stort finansieringselement i dem alle."

Klimaordfører for Enhedslisten Mai Villadsen er kritisk over for beslutningen om at lade finansministeren være tovholder for taskforcen, og det samme er flere grønne organisationer, heriblandt Greenpeace, Concito og Rådet for Grøn Omstilling.

Det grønne udvalg blev oprettet ved regeringens tiltræden som et permanent ministerudvalg på niveau med koordinations- og økonomiudvalgene.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00