SF: Vækstpakke skal være klimarigtig

SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr ønsker mindre fokus på vejprojekter og mere fokus på klimaet i kommende vækstpakke.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fremlagde ved tirsdagens pressemøde sine planer om at mødes med erhvervsliv og regionale beskæftigelsesråd, før politikerne begynder at forhandle om en kommende vækstpakke. Det holder dog ikke SF tilbage. Således foreslår partiets trafikordfører, Pia Olsen Dyhr, i dag i en pressemeddelelse, at vækstpakken ikke bare skal gavne beskæftigelsen. Den skal også bidrage til at nedsætte CO2-udslippet.

"Hvorfor satse ensidigt på veje, når mange andre projekter vil være lige så
gavnligt for beskæftigelsen og desuden bidrage til at nedsætte CO2-udslippet. Man kan meget hurtigt begynde at anlægge cykelstier, gennemføre en række forbedringer af jernbanen, investere i trafiksikkerhed gennem sortpletbekæmpelse for at nævne nogle," siger Pia Olsen Dyhr.

Hun peger på SF's forslag om et statsligt tilskud til busdriften på 300 mio. som et tiltag, der både vil gavne miljøet og beskæftigelsen i modsætning til en mere ensidig satsning på vejprojekter.

"Den stigende arbejdsløshed er et alvorligt problem, som kræver en politisk indsats, men det må ikke blive en dårlig undskyldning for at gennemføre vejprojekter, som der ikke er brug for, og som vil forværre klimaproblemerne," afslutter trafikordføreren.

 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00