Afgående miljødirektør til Danmark: Det er realistisk at nå naturmål

Danmark har alle muligheder og bør gøre mere for at nå mål om beskyttet natur, siger chefen for EU’s miljøagentur i en afskedssalut efter 10 år på posten.

Danmark har for lidt natur i forhold til EU's miljøregler. Her er det Rold Skov i Nordjylland.
Danmark har for lidt natur i forhold til EU's miljøregler. Her er det Rold Skov i Nordjylland.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. KragesteenThomas Lauritzen

Mens den danske miljøminister er skeptisk, så er den afgående direktør for Det Europæiske Miljøagentur ikke i tvivl: Det er realistisk, at Danmark kan nå mål om 30 procent beskyttet natur – herunder ti procent strengt beskyttet.

”Det er ikke ved at skubbe det her fra sig, at man finder vejen frem,” lyder advarslen fra Hans Bruyninckx, der 1. juni forlader agenturet på Kongens Nytorv efter 10 år som chef for den institution, der overvåger EU’s miljøregler.

”Danmark har været meget stærk i omstillingen til vedvarende energi. Den slags er I virkelig gode til. På den anden side er det indlysende, at I har meget lidt uberørt natur. Det er problematisk,” siger Bruyninckx i et afskedsinterview med Altingets EU-podcast.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00