Aktører og oppositionen kritiserer fremrykning af miljøkrav for erhvervstransporten

MILJØ: Et flertal i Folketinget er klar til at ændre miljøzonereglerne for erhvervstransporten. Men fremrykning af krav om partikelfiltre, møder kritik fra oppositionen og flere transportaktører. Støttepartier vil have regeringen til at gå længere. 

Regeringen vil fremrykke Euro6-kravet med seks måneder, så lastbiler indregistreret før 1. januar 2015 skal have monteret et partikelfilter. 
Regeringen vil fremrykke Euro6-kravet med seks måneder, så lastbiler indregistreret før 1. januar 2015 skal have monteret et partikelfilter. Foto: Vejdirektoratet
Jeppe Maagaard Holm

Et samlet Folketing er klar til at ændre miljøzonereglerne for lastbiler og busser, så de fysiske miljøzoneklistermærker i foruden af erhvervslivets køretøjer erstattes med digitale nummerpladeaflæsninger fra den 1. juli i år.

Det blev klart, da Folketinget fredag i sidste uge førstebehandlede lovforslag L170, der følger op på loven om miljøzoner, som blev fremsat af VLAK-regeringen og vedtaget i foråret sidste år.

Det er dog ikke alle dele af S-regeringens lovforslag, der falder i god jord hos hverken transportaktørerne eller partierne i blå blok.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00