Auken: Ramme for vandløbsindsats ligger fast

VANDPLANER: Vandløbsindsatsen for de kommende vandplaner vil være baseret på de budgetter, som den tidligere regering lagde sig fast på, siger miljøminister Ida Auken (SF).
Anders Jerking
Den kommende vandløbsindsats skal holde sig inden for den økonomiske ramme, som den tidligere regering fastlagde. Det understreger miljøminister Ida Auken (SF) i et svar til Folketinget.

Den tidligere regering afsatte 52 millioner kroner årligt til ændret vandløbsvedligeholdelse og 78 millioner kroner årligt til vandløbsrestaurering, herunder åbning af rørlagte vandløb og fjernelse af spærringer.

"Vandløbsindsatsen vil fremgå af de endeligt vedtagne vandplaner og vil være baseret på denne ramme," skriver Ida Auken i sit svar.

Principperne for den kommende vandløbsindsats blev fastlagt i et lovforslag i foråret. Her blev det understreget, at der ikke kan igangsættes en indsats, hvis der ikke er penge til at udbetale kompensation til de berørte lodsejere. Hvis kassen er tom, må man drosle indsatsen ned, understregede daværende miljøminister Karen Ellemann (V):

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00