Banedanmark er storforbruger af Roundup

JERNBANE: Banedanmark er en af landets største forbrugere af den omdiskuterede sprøjtegift Roundup, og trods udsigt til et muligt forbud er brugen ikke faldet i en årrække. Støttepartier kræver handling fra minister.

Banedanmark bruger årligt omkring 1.000 kilo Roundup til at holde jerbanen fri for ukrudt. Det vil partier have stoppet, hvis det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.
Banedanmark bruger årligt omkring 1.000 kilo Roundup til at holde jerbanen fri for ukrudt. Det vil partier have stoppet, hvis det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er væsentligt med sikkerheden, og den skal der ikke gambles med. Men vi må gøre alt, hvad vi kan, for at finde nye metoder.

Carl Valentin (SF)
Miljøordfører

Mens regeringen er under pres for at forbyde verdens mest udbredte sprøjtemiddel, Roundup, så sprøjtes der i stor stil med giften langs de statslige jernbanestrækninger.

Det får Danmarks Naturfredningsforening og flere af regeringens støttepartier til at forlange, at transportminister Benny Engelbrecht (S) sætter en prop i Banedanmarks sprøjter og finder andre metoder til at holde jernbanen fri for ukrudt.

”Det er dybt bekymrende, at man ikke har taget det her op og kigget alvorligt på at få udviklet alternativer,” siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00