Bellona: CCS er nødvendigt for CO2-reduktion

INTERVIEW: Den norske klima- og miljøorganisation Bellona forstår ikke den danske modstand mod CCS, for al forskning viser, at CCS er sikkert, kommercielt muligt og en vigtig del af at reducere CO2-udledningen.
For at reducere CO2-udledningen er CCS (Carbon Capture and Storage, red.) en nødvendig teknologi, indtil den vedvarende energi er udviklet tilstrækkeligt, mener den norske miljø- og klimaorganisation Bellona.
For at reducere CO2-udledningen er CCS (Carbon Capture and Storage, red.) en nødvendig teknologi, indtil den vedvarende energi er udviklet tilstrækkeligt, mener den norske miljø- og klimaorganisation Bellona.Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Sammenlignet med vedvarende energi, så vil det tage meget længere tid at erstatte kulkraft med sol- og vindenergi. Derfor er CCS en løsning, du kan få på plads i en stor skala meget hurtigere.

Aage Stangeland
Energirådgiver, Bellona
Fakta
Læs "Tre skarpe til Greenpeace om CCS" her

I modsætning til Greenpeace i Danmark er den norske miljø- og klimaorganisation Bellona ikke modstander af CCS (Carbon Capture and Storage, red.). Og det først og fremmest, fordi der skal ske noget nu og her, hvis CO2-kurven skal knækkes. Det mener Aage Stangeland, energirådgiver i Bellona.

"Mange mener, vi skal satse på vedvarende energi og energieffektivisering alene, men det er ikke nok. Hvis vi skal undgå dramatiske klimaforandringer, så er vi nødt til at have CCS i tillæg," siger han.

Dog understreger han, at CCS skal være en overgangsordning, indtil det er muligt at erstatte al fossilt brændsel med vedvarende energi.

0:000:00