Biodiversitetsrådets rapport er landet: Så meget beskyttet natur er der i Danmark

I Biodiversitets årsrapport er hovedbudskabet klart: Naturen har et akut behov for bedre beskyttelse og en genopretning af biodiversiteten. Derfor foreslår rådet en ny biodiversitetslov. Altinget giver dig her en status på den beskyttede natur i Danmark. 

Biodiversitetsrådets seneste årsrapport kortlægger, hvordan det ser ud med den aktuelle beskyttelse af de danske land- og havområder. Det ser sort ud, men en ny biodiversitetslov kan være med til at vende tendensen. 
Biodiversitetsrådets seneste årsrapport kortlægger, hvordan det ser ud med den aktuelle beskyttelse af de danske land- og havområder. Det ser sort ud, men en ny biodiversitetslov kan være med til at vende tendensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

"Der er et akut behov for bedre beskyttelse og genopretning af biodiversiteten i Danmark". 

Det er første linje i den pressemeddelelse, som Biodiversitetsrådet har sendt ud i forbindelse med lanceringen af rådets anden årsrapport, der tager temperaturen på biodiversiteten i Danmark. 

Hvis tabet af biodiversitet skal vendes til fremgang, så kræver det ifølge Biodiversitetsrådet, at man fra politisk hold vedtager en biodiversitetslov, der skal sikre, at de påkrævede indsatser for at forbedre naturbeskyttelses sættes i værk.

0:000:00