Bioforgasprojekt modtager forskningspris

Bioforgasningsteknologi modtager Energinet.dks ForskEL-pris 2011. Teknologien skal være med til at binde el og gas sammen i fremtidens energisystem.

Energinet.dks ForskEL-pris 2011 gik i år til et projekt ledet af BioSynergi. Projektet, Fuldskala, er et bioforgasningsprojekt, som demonstrerer et trinopdelt forgasningsanlæg. Prisen blev uddelt på energiforskningsprogrammernes årlige møde, EnergiForsk 2011, i København.

"Vi ved, at samspillet mellem el- og gassystemerne bliver en afgørende faktor i fremtidens energisystem. Derfor er det en stor fornøjelse at tildele prisen til et projekt, der arbejder så ambitiøst med at udvikle de teknologier, vi får brug for i arbejdet frem mod et energisystem, der er uafhængigt af fossile brændsler," siger forskningschef i Energinet.dk, Kim Behnke i en pressemeddelelse.

Gennem hele forløbet har man i projektet arbejdet med en særlig finansieringsmodel, der gør det muligt at lave en tredjepartsfinansiering i stil med det, man engang gjorde ved finansiering af vindmøller. På den måde kan investorer tjene penge og udbredelsen af teknologien få et boost.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00