Biogas-folk skriger på energiforlig

FORHANDLINGER: Langsommelige energiforhandlinger risikerer at sætte planerne om Danmarks største biogasanlæg i stå, lyder det fra Tønder Kommune. Et delforlig om biogas skal på plads hurtigst muligt.
Planerne om Danmarks største biogasanlæg i Tønder Kommune er ved at gå i stå. Langsommelighed på Christiansborg får skylden.
Planerne om Danmarks største biogasanlæg i Tønder Kommune er ved at gå i stå. Langsommelighed på Christiansborg får skylden.
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi har arbejdet på projektet siden 2008, og vi er blevet lovet den tilskudsmæssige ligestilling flere gange, men der er stadig ikke sket noget.

Hans Henrik Fischer
Advokat, Thomassen & Fischer
Landmænd, DONG og investor er klar til at gøres deres del, for at Danmarks største biogasanlæg kan sættes i søen. Men projektet kan først sættes i gang, når et energiforlig er på plads, og nu er man på Bioenergipark Tønder ved at miste tålmodigheden.

"Lige nu sidder vi og forhandler detaljer med en investor, men så længe rammebetingelserne ikke er på plads, vil han ikke spendere mange millioner kroner på det. Så vi risikerer, at han går andre steder hen, og så skal vi til at begynde forfra igen," siger advokat Hans Henrik Fischer fra advokatfirmaet Thomassen & Fischer, som leder projektet i Sønderjylland.

Han håber som minimum på, at forligsparterne bliver enige om et delforlig på biogasområdet inden sommer.

Ligestilling
Det store biogasanlæg i Tønder skal levere gassen til naturgasnettet, da der ikke ligger et kraftvarmeværk i nærheden, der kan tage imod. Men som den nuværende lovgivning er skruet sammen, får man kun pristilskud, hvis der leveres biogas til et kraftvarmeværk.

0:000:00