Borgmestre kræver beslutning om nationalpark

NATIONALPARK: Seks borgmestre kræver en hurtig afgørelse om nationalparken Kongernes Nordsjælland. Vi vil ikke vente længere, lyder det fra borgmester i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen (V).
"Det vil være bedre, at vi får en beslutningen om, at vi ikke får en nationalpark, end at vi sidder og venter på en beslutning," siger borgmester i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen (V).
"Det vil være bedre, at vi får en beslutningen om, at vi ikke får en nationalpark, end at vi sidder og venter på en beslutning," siger borgmester i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen (V).Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Det her haster. For vi har ventet i mange år, og alting heroppe går i stå, indtil vi har afklaring af, om vi overhovedet får en nationalpark.

Johannes Hecht-Nielsen
Borgmester i Helsingør Kommune (V)
Fakta

Disse borgmestre har anmodet om foretræde:

Johannes Hecht-Nielsen (V) - Helsingør Kommune 
Ole Find Jensen (S) - Frederikssund Kommune
Thomas Lykke Pedersen (S) - Fredensborg Kommune
Kirsten Jensen (S) - Hillerød Kommune
Jan Ferdinandsen (K) - Gribskov Kommune

Helge Friis (S) - Halsnæs Kommune.

De nordsjællandske borgmestre har mistet tålmodigheden omkring nationalpark Kongernes Nordsjælland. Derfor har borgmestrene fra de seks berørte kommuner anmodet om foretræde for miljøudvalget.

"Vi håber, at det her foretræde sætter pres på miljøudvalget og bagefter ministeren, så de får taget sig sammen, så sagen gennemføres i 2012, som Karen Ellemann (tidligere miljøminister (V) red.) hele tiden har sigtet imod," siger Johannes Hecht-Nielsen (V).

Før sommerferien kunne Altinget | Miljø berette om, at processen omkring nationalparkerne var kørt fast. Nationalparken i Nordsjælland blev sat på hold, da Dansk Folkeparti - der er en del af forligskredsen - ønskede en anden model, end den kommunerne efter et langt forhandlingsspil var blevet enige om.

Partiet ønskede en mindre model, hvor kun statslige skove blev inddraget. Et forslag, der blev mødt med modstand fra begge sider af Folketinget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00