"Bullshit" og "sjusket": Biologer anklager Danmarks Statistik og 2030-panelet for at tegne rosenrødt billede af dansk natur

En grøn status på verdensmål 15 om livet på land i en ny rapport fra 2030-panelet og Danmarks Statistik er misvisende, mener biologer. Rapporten påpeger også klare problemer for biodiversiteten, svarer ophavsmændene, men medgiver, at målepunkterne kan forbedres.

Mange områder, der på papiret er beskyttet natur, indeholder i virkeligheden golfbaner, landbrug og infrastruktur. Blandt andet derfor vildleder en ny rapport om biodiversitetens tilstand i Danmark, lyder kritikken. Billedet er fra Molslaboratoriet, hvor naturen får lov at være vild. 
Mange områder, der på papiret er beskyttet natur, indeholder i virkeligheden golfbaner, landbrug og infrastruktur. Blandt andet derfor vildleder en ny rapport om biodiversitetens tilstand i Danmark, lyder kritikken. Billedet er fra Molslaboratoriet, hvor naturen får lov at være vild. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Raun Westh

"Det løgn, det her. Hold kæft, mand."

Biolog Morten D. D. Hansen er ikke imponeret over den statusrapport, 2030-panelet og Danmarks Statistik netop har udgivet.

"Det er simpelthen bare greenwashing. Jeg kan ikke sige andet," siger Morten D. D. Hansen, der også er museumsinspektør på Naturhistorisk Museum.

0:000:00