Analyse af 
Erik Holstein

Den grønne dagsorden vil blive trumfet af velfærd og udlændinge

ANALYSE: Næste valg bliver ikke danmarkshistoriens første klimavalg, som Enhedslistens Pernille Skipper har ønsket. Det er der flere grunde til.

<span>Alternativets leder Uffe Elbæk er ifølge&nbsp;en Norstat-måling&nbsp;leder af Folketingets grønneste parti. Alligevel er Alternativet&nbsp;i tilbagegang.&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br></span>
Alternativets leder Uffe Elbæk er ifølge en Norstat-måling leder af Folketingets grønneste parti. Alligevel er Alternativet i tilbagegang.   
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Når det gælder miljø og klima, mangler oppositionen nogle ønskemodstandere, der benægter klimaforandringer og forsvarer landbrugets forurening. Dem er der ikke mange af i Folketinget, og de, der er, holder lav profil.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Den grønne oprustning forud for valgkampen er til at tage og føle på.

Klimapolitikken fyldte mere i Folketingets afslutningsdebat end normalt, partierne slås ihærdigt om at profilere sig som grønne, den miljøpolitiske profil fik betydning for Lars Løkke Rasmussens (V) ministerrokade, og Pernille Skipper (EL) opfordrede på Enhedslistens årsmøde til tage ”et klimavalg”.

Den grønne dagsorden er pludselig kommet så meget i vælten, at det vil indvirke på den næste valgkamp. Men ikke i et omfang, som man skulle tro ved at følge de sidste ugers debat.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00