Det mener aktørerne om kommissionens anbefalinger

KOMMISSION: Natur- og Landbrugskommissionens 44 anbefalinger bliver overordnet set godt modtaget. Læs her reaktioner fra KL, landbruget og de grønne organisationer.
Anders Jerking

Landbrug & Fødevarer:
”Hvis kommissionens forslag bliver omsat til en ny og moderne miljøregulering, vil det give hele Danmark et løft. Vi er i landbruget klar til at øge produktionen, samtidig med at vi sikrer et bedre miljø. Danmark er et smørhul, når det kommer til fødevareproduktion, og den måde, miljølovgivningen er skruet sammen på i dag, forhindrer os i at udnytte potentialet,” siger viceformand Lars Hvidtfeldt.

Selvom Landbrug & Fødevarer helt overordnet tager positivt imod anbefalingerne, understreger erhvervsorganisationen dog, at modulation af EU-midler er uacceptabel.

Danmarks Naturfredningsforening: 
”Vi har især arbejdet for, at der skal være mere plads og bedre vilkår for naturen på alle arealer, inklusive landbrugsarealerne, og for at de mest sårbare områder skal tages ud af den intensive landbrugsdrift. Kommissionens forslag om at styrke det ekstensive landbrug med dyr på græs og øge den økologiske produktion vil gøre en del af landbrugsarealet markant mere miljøvenligt,” siger præsident Ella Maria Bisschop-Larsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00