DF og kommuner skændes om nationalpark

NATIONALPARK: Dansk Folkeparti kritiserer de nordsjællandske borgmestre for ikke at inddrage berørte lodsejere i arbejdet med nationalpark. Kommunerne er selv uden om problemerne, lyder det. Borgmester afviser.
Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V), afviser, at dialogen med de kritiske lodsejere har været for dårlig i processen med nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V), afviser, at dialogen med de kritiske lodsejere har været for dårlig i processen med nationalpark Kongernes Nordsjælland. Foto: www.danmarksnationalparker.dk, foto: Barker og Barker Luftfotografi
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi var meget langt henne i fasen, før der var dialog med lodsejerne, og i flere kommuner har der ikke været nogen reel dialog med lodsejerne for sig selv.

Herdis Lindegaard Dam
Formand for Nordsjællands Landboforening
Fakta

De seks involverede borgmestre, der ønsker en hurtig beslutning om Kongernes Nordsjælland:

Johannes Hecht-Nielsen (V) - Helsingør Kommune 
Ole Find Jensen (S) - Frederikssund Kommune
Thomas Lykke Pedersen (S) - Fredensborg Kommune
Kirsten Jensen (S) - Hillerød Kommune
Jan Ferdinandsen (K) - Gribskov Kommune

Helge Friis (S) - Halsnæs Kommune.

De nordsjællandske borgmestre har bare lænet sig tilbage og håbet på, at Christiansborg tromler henover de utilfredse lodsejere i Kongernes Nordsjælland. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti.

"Det er helt tydeligt, at kommunerne ikke ønsker at lave et stykke arbejde. Borgmestrene burde have været ude og tale med de folk, der har problemer med parkerne. De borgmestre er ikke bare valgt til at sidde bag skrivebordet og lave lobbyarbejde," siger Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann.

Dansk Folkeparti, som er en del af forliget om nationalparkerne, har længe været kritisk over for kommunernes planer for nationalparken i Nordsjælland, som de mener, tager for lidt hensyn til de berørte lodsejere. Og selvom Jørn Dohrmann for nylig har holdt møde med to af borgmestrene, så har han ikke ændret mening.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00