DF vil med i GMO-aftale

GMO: Enhedslisten og Dansk Folkeparti ville ikke være med, da den danske GMO-lovgivning blev vedtaget i 2004. Nu skal loven genforhandles, og denne gang regner begge partier med en bred aftale.
Dansk Folkeparti er vendt på en tallerken i forhold til GMO: Tidligere skulle Danmark ifølge partiet være helt GMO-fri, nu åbner fødevareordfører René Christensen op for, at der skal være plads til både økologi, GM-afgrøder samt konventionel produktion på danske marker.
Dansk Folkeparti er vendt på en tallerken i forhold til GMO: Tidligere skulle Danmark ifølge partiet være helt GMO-fri, nu åbner fødevareordfører René Christensen op for, at der skal være plads til både økologi, GM-afgrøder samt konventionel produktion på danske marker. Foto: danskfolkeparti.dk
Ida Skytte

Vi ønsker som udgangspunkt ikke GMO. Men hvis der kommer noget, der er så epokegørende i forhold til værdier som sundhed og miljø, så skal vi diskutere det. Vi skal jo ikke være teknologiforskrækkede.

René Christensen
Fødevareordfører (DF)

De GMO-kritiske partier Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil gerne være med, når den nye lov om genmodificerede afgrøder skal genforhandles.

Da loven blev til i 2004, stemte begge partier imod. Men nu har Dansk Folkeparti ændret holdning og åbner op for gensplejsede afgrøder på danske marker. 

Ny virkelighed
I partiet er forklaringen til holdningsskiftet blandt andet, at virkeligheden på et afgørende punkt har ændret sig siden lovens tilblivelse. Nemlig at flere landmænd i dag har taget GMO-kørekort, og at afgrøderne dermed uden videre kan dyrkes i dansk jord, hvis de er EU-godkendt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00