DN og L&F fremlægger ni-punktsplan for udtag af lavbundsjorde

Partierne bør træffe ni vigtige beslutninger i den kommende landbrugsaftale, hvis det skal lykkes at udtage 100.000 hektar kulstofrige lavbundsjorder, lyder det i en fælles plan fra Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer.

Maria Reumert Gjerding har som præsident i Danmarks Naturfredningsforening udarbejdet en ni-punktsplan for udtag af lavbundsjorde sammen med Landbrug &amp; Fødevarer.<br>
Maria Reumert Gjerding har som præsident i Danmarks Naturfredningsforening udarbejdet en ni-punktsplan for udtag af lavbundsjorde sammen med Landbrug & Fødevarer.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Debatten om potentialet for udtag af lavbundsjorde raser endnu.

Senest har en forsker fra Aarhus Universitet vurderet, at det i første omgang maksimalt vil være muligt at udtage 40.000 hektar.

I en fælles henvendelse til fødevareminister Rasmus Prehn (S) anerkender Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening, at der vil være arealer, som er lettere at udtage end andre, og at barrierer vil skulle overvindes, hvis det skal lykkes at nå de 100.000 hektar, som de to organisationer har foreslået.

0:000:00