DN rækker hånden ud og trækker tæppet væk under DF-forslag

FREDNINGER: Danmarks Naturfredningsforening imødekommer kritik og inviterer nu til dialog om fredninger. Dansk Skovforening og Landbrug & Fødevarer vil lægge låg på sagen, men DF fastholder kritik.

DN vil tage brodden af kritik ved at inddrage lodsejere mere i dialog om fredninger. På billedet ses bjergene i Odsherred, der er ét blandt 378 fredede naturområder i Danmark. 
DN vil tage brodden af kritik ved at inddrage lodsejere mere i dialog om fredninger. På billedet ses bjergene i Odsherred, der er ét blandt 378 fredede naturområder i Danmark. Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

Danmarks Naturfredningsforening har de seneste 80 år haft monopol på at fremsætte fredninger, og den ret har de misbrugt.

Pia Adelsteen (DF), Miljøordfører

Før jul var Dansk Folkeparti ude med riven over for Danmarks Naturfredningsforening, der ifølge partiet forvaltede deres ret til at indstille fredninger for dårligt. 

Kritikken gik blandt andet på, at DN ikke involverede de berørte lodsejere tidligt nok, når man rejste fredningssager. Og den kritik har man lyttet til i DN, forklarer præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding. 

"Allerede i dag bestræber vi os på at sikre en god dialog med berørte parter omkring en fredningssag. Men jeg må jo også konstatere, at der en gang imellem opstår ufrugtbare konflikter i forbindelse med, at vi rejser fredningssager," siger hun. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00