DTU vil knække kurven for CO2-udledning

NYHED: Med et storstilet innovationsprogram forsøger DTU at sætte skub i den teknologiske udvikling af konkurrencedygtige energi- og klimaløsninger.
Danmarks Tekniske Universitet kommer til at danne ramme for et bredt samarbejde mellem forskere virksomheder og myndigheder, der skal sikre nye effektive klima- og energiløsninger.
Danmarks Tekniske Universitet kommer til at danne ramme for et bredt samarbejde mellem forskere virksomheder og myndigheder, der skal sikre nye effektive klima- og energiløsninger.Foto: Altinget.dk
Kasper Frandsen

Klimaforandringer og knaphed på de gamle energiressourcer kalder på nye metoder og teknologier til at løse problemerne i tide.

Derfor lancerer Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i dag et innovationsprogram, hvor det nye er, at alle ansvarlige aktører - forskere, virksomheder og myndigheder - samles for at finde frem til de mest effektive og teknisk mulige løsninger inden for klima og energi.

"Vi har 15 år til at knække kurven for CO2-emissioner. Ellers bliver konsekvenserne store og dyre. For at klare denne udfordring er det nødvendigt med et tættere og mere effektivt samarbejde," siger Niels Axel Nielsen, direktør for Myndighedsbetjening og Sektorudvikling ved DTU, til Børsen.

Bredt samarbejde
Til formålet lancerer DTU en serie workshops om klima- og energiteknologier, der er et led i en større klimaindsats, hvor løsninger skal udvikles og bringes i hurtig anvendelse. Fokus rettes mod den klima- og energiteknologi, der kan reducere udledning af CO2 og mod de teknologier og processer, der sikrer samfundets produktion og velfærd under ændrede klimatiske forhold.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00